Pàgines

dimecres, 22 de juny del 2016

ÚLTIM DIA DE CURS

L'últim dia de curs les senyoretes i els nostres companys de P3 i P4 ens teníen una sorpresa preparada.
Tots ens esperàven al pati per acomiadar-se de nosaltres, acabem l'etapa d'educació infantil i al setembre en començarem una de nova, l'educació primària.


Després les nostres tutores ens van donar un diploma com a record d'aquesta etapa tan bonica que hem passat.

ENTREGA DIPLOMES



Mireu que contents estàvem amb els nostres diplomes i amb les mestres que hem tingut aquest curs!


MIREU QUÈ ENS HAN PORTAT ELS NENS I NENES!

Mentre ha durat el projecte dels invents, a les classes hem tingut un racó amb tot el material que els nens i les nenes han portat de casa. Juntament amb les seves famílies, han realitzat coses molt boniques i ens han portat molta informació. Hem tingut invents molt antics com ara un telégraf, hem vist l'evolució del telèfon, de la ràdio, dels equips de música, hem comprovat com funciona un interruptor, com es genera energia elèctrica,... fins i tot hem provat d'escriure en una màquina d'escriure antiga. També han elaborat murals amb moltes imatges i molta informació. 
Famílies, GRÀCIES per la vostra col·laboració. Amb els murals, llibres i objectes que heu portat hem pogut enriquir el projecte i sobretot motivar els vostres i nostres nens i nenes!






dissabte, 11 de juny del 2016

FEM IOGA

Aquest curs hem fet IOGA! 
Aquests dos últims divendres ha vingut l'àvia de l'Abril, que és professora de ioga, i ens ha fet una sessió a cada classe de P-5. A través d'un conte on hi sortien molts animals i elements de la natura, hem fet de lleons, papallones, el gos, el gat, la granota, l'àliga, la vaca, la cobra, l'arbre,... i moltes altres assanes (postures). També hem fet exercicis de respiració i activitats de relaxació. I com no podia ser d'una altra manera hem acabat cantant el OM!
Ens ha agradat molt i tenim ganes de repetir-ho!!!
NAMASTÉ!


















divendres, 10 de juny del 2016

ÚLTIMA VISITA I ACTIVITAT A L'ESPAI GUINOVART

El dijous 9 de juny vàrem fer l'última visita d'aquest curs a l'Espai Guinovart. Com ja sabeu, els nens i nenes de P-5 som la classe d'en Guinovart, i això ens permet, durant tot el curs, poder estudiar l'artista i la seva obra. Una vegada allà, la Lluïsa ens tenia preparat un taller moooolt sensorial. Es tractava de mirar, tocar, olorar,... diferents materials que formen part de l'obra d'en Guinovart. Primer, ens vam anar passant materials com ara vidre, fang sec, cera, ous de fusta, mocador de farcell,... recordàvem a quin lloc els havíem vist: mural de les estacions, cabana, era, quadres, mòbil de l'era,... i a continuació ens va repartir una capsa per a cadascú, i  vam poder tocar clasques d'ou, ferro, branquetes, glans, palla, gra, caragols, fang,... Va ser un taller molt interessant  i ens va servir com a cloenda del treball que hem anat realitzant durant tot el curs. Finalment, la Lluïsa ens va felicitar i ens va dir que ens havíem convertit en uns autèntics experts en l'obra d'en Guinovart.










dijous, 9 de juny del 2016

EL MURAL DELS INVENTS

Mireu quina activitat hem realitzat dins el projecte dels invents. Com ja sabem que estem envoltats d'invents, entre tots n'hem fet un llistat i després cada nen s'ha encarregat de fer la fitxa de l'invent que ha escollit. Les fitxes les hem penjat al mural del nostre vestíbul perquè tothom les pugui veure. Aquest ha estat el resultat.


dijous, 2 de juny del 2016

SORTIDA A CAN CASELLAS

El divendres 27 de maig vàrem realitzar la sortida de final de curs. El lloc escollit fou la casa de colònies "Can Casellas" a l'Anoia. Quan vàrem arribar ens vam trobar amb un paissatge preciós. Els monitors ens estaven esperant, el temps també acompanyava. Es veia venir que passaríem un bon dia.









Per esmorzar ens van donar coca amb xocolata. La coca l'havien fet amb productes ecològics de la mateixa granja. Estava boníssima!!!








El taller que havíem escollit fou el de la llana. Vam veure tot el procés. Primer com esquilaven l'ovella, nosaltres vam ser els encarregats de rentar la llana, després ens van ensenyar com es carda. Vam fer boletes de feltre. Vam veure com es filava amb el fus i ens van ensenyar com tenyien el fil amb tints vegetals. Va ser un taller molt interessant. Finalment cada nen es va fer la seva ovella ben vestida amb llana per endur-se cap a casa. Mireu les fotos!!

TALLER DE LLANA


Abans de dinar, també vam donar un tomb per la granja i vam veure els animals:

els cavalls i ponis...

les gallines...

...al galliner

el ruquet...






recollint els ous...

mirant atents!













tocant els conillets!


Com ja havíem fet molta feina i teníem ganes de dinar, vam anar cap al bosc que allà s'hi estava més fresquet i ens vam menjar els entrepans. Que bons! Quina gana!
En acabar de dinar vam construir cabanes amb branques i vam jugar una bona estona.



Havia arribat l'hora de pujar a l'autocar i tornar cap a casa. Vam arribar cansats però el dia havia estat genial!!!