Pàgines

dissabte, 21 de maig del 2016

VISITA AL POU DE GEL I ALS SAFAREIGS

El divendres vàrem fer la sortida corresponent al projecte del tercer trimestre "Els invents" . Aquest cop havíem decidit d'anar a veure llocs que s'utilitzaven quan encara no existia l'invent corresponent . Vàrem començar per la visita al Pou de Gel i allà la Rosa M., que era la nostra guia, ens va explicar com funcionava l'emmagatzematge de gel quan encara no existien les neveres. A nosaltres ens costa molt d'imaginar-nos les cases sense nevera! però fa mooooolts anys era així.



















Després vàrem esmorzar al Parc del Convent per agafar forces i continuar caminant fins als Safareigs.






Un cop als Safareigs, ens vam imaginar com ho feien les nostres àvies per rentar la roba quan encara no existia la rentadora. Segur que anaven molt carregades amb el cubell ple de roba! i l'aigua a l'hivern estaria molt freda! Vàrem jugar a fer veure que rentàvem roba. Va ser molt divertit, però vam estar d'acord que és millor tenir rentadora a casa.


























Vam arribar a l'escola una mica cansats perquè havíem caminat molt. Però molt contents perquè havíem passat un matí fantàstic.

dissabte, 14 de maig del 2016

DESCOBRIM COM ESTAN FETS ALGUNS INVENTS

Avui hem fet de veritables investigadors i hem convertit la classe en un laboratori. Ens hem posat les ulleres que ens vàrem fer. Hem agafat la lupa, ens hem posat els guants i hem començat a desmuntar, mirar com són per dins, provar de tornar a muntar,.... alguns  invents que, tot i ser senzills no deixen de ser molt útils en la nostra vida quotidiana.
Hem mirat com funciona una cremallera, hem desmuntat un dosificador i un polvoritzador per veure com puja el líquid, hem observat com s'enganxa el velcro, quins elements té per dintre un bolígraf i finalment el mecanisme d'obrir i tancar de la pinça d'estendre.
Hem trobat tubs, molles, boletes,... Després hem pres notes en una fitxa i finalment ho hem dibuixat. Ha estat una experiencia molt profitosa. Qui sap si algun dia també nosaltres crearem algun invent!!