Pàgines

dijous, 31 de març del 2016

ESCOLLIM EL PROJECTE DEL TERCER TRIMESTRE

Aquest tercer trimestre farem un projecte lliure, és a dir, els alumnes triaran el tema que a ells els agradi, interessi, inquieti... més. 

Un cop els nens i nenes han dit els temes, fem una primera  votació.



 Dels temes més votats hem fet una segona votació.


 Finalment hem fet una última votació i aquest ha estat el resultat final, mireu!!!


Per tant, nom del projecte: els invents



dilluns, 28 de març del 2016

ÚLTIMES ACTIVITATS DEL PROJECTE ELS DOFINS

Us mostrem algunes de les activitats que vàrem realitzar mentre dúiem a terme el projecte: els dofins.
Per una banda, vam decorar el nostre vestíbul amb els dibuixos que cada nen havia fet del seu dofí i els vàrem enganxar en un fons marí que vàrem fer amb papers de seda de diferents tonalitats de color blau. Els vam poder classificar segons l'espècie a la que pertanyien. 
A més a més, entre tots vam realitzar un mapa conceptual amb tot el que havíem après.
Mireu aquest és el resultat!




També vàrem confeccionar un diorama. Aquesta activitat va constar de diferents etapes. Primer vam pintar les capses, un altre dia vam pintar amb aquarel·les tots els elements del fons marí, coralls, algues, crancs, petxines, cargols, cavallets, peixos,... i molts dofins. Finalment vàrem punxar els dibuixos i els vam enganxar al nostre "dofinari". Mireu el procès i com ens van quedar de bonics!

Dofinari

Finalment donar-vos les gràcies a les famílies per la vostra col·laboració. D'aquesta manera hem pogut ampliar molta més informació i sobretot motivar els vostres i nostres nens i nenes!


dilluns, 21 de març del 2016

ANEM A L'ESPAI GUINOVART A FER UN NOU TALLER

Durant la setmana de jornades obertes, les nenes i nens de la classe d'en Guinovart vàrem repetir visita a l'Espai. Aquesta vegada la Lluïsa ens tenia preparat un taller molt interessant. Aprofitant que actualment l'Espai mostra una exposició d'obres d'en Guinovart titulada: quan parlen les cendres, primer vam observar els quadres i la Lluïsa ens va explicar que en Guinovart s'havia inspirat amb l'artista Pau Picasso i amb el seu quadre "Guernika". Després vam fer un collage amb aquarel.les, palla i retalls d'imatges del Guernika. Ens van quedar uns quadres molt bonics. Si ho voleu veure cliqueu a la imatge.


Taller Guinovart

dissabte, 19 de març del 2016

NOVA PISSARRA DIGITAL A P5A


 

Avui a P5A ens hem trobat amb una sorpresa..., ens han instal·lat una pissarra digital interactiva.




 

L'hem estat provant i ens ha agradat moltíssim, genial! 



dijous, 17 de març del 2016

ENS VISITEN ELS AGENTS RURALS

El dimecres varen venir el Josep i la Dèlia que són dos agents rurals. Ens van explicar en què consisteix la seva feina i ens van portar imatges dels animals que podem trobar pels boscos i camps de la nostra comarca. Després vàrem fer un joc per saber si ens recordàvem del seu nom: el teixó, l'esparver, la perdiu, el xoriguer, el duc, el picot garser, el conill, ... Finalment ens van ensenyar banyes de cabirol i d'isard. Vàrem aprendre molt. Va ser molt interessant!!!



Agents rurals

dimarts, 15 de març del 2016

TALLER DE CAL·LIGRAFIA

La Laia Soler, mare de l'Aniol, que és cal.lígrafa, ha vingut a fer-nos un taller de cal·ligrafia. Ens ha ensenyat com ho feien per escriure a l'època de l'edat mitjana i nosaltres hem pogut practicar, primer traços i després lletres i paraules, amb canyes i tinta. També ens ha explicat com hem de fer les lletres i quina és la direcció correcta que hem de seguir per fer-les. Ens han quedat unes composicions molt boniques!

Ho voleu veure?
Mireu!!! 



Taller de cal·ligrafia

SORTIDA AL CRAM

Com a cloenda del projecte "els dofins", els nens i les nenes de P5 vam anar al CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins), al Prat de Llobregat. Allà vam poder veure tortugues marines i vam fer el taller "Un animal a la platja" amb el qual vam aprendre què s'ha de fer si mai ens trobem un dofí ferit a la platja. 
Després vam poder anar a la platja i vam veure molts avions!
Ens ho vam passar molt bé!!! 


Sortida al CRAM

dimarts, 1 de març del 2016

DECOREM EL NOSTRE VESTÍBUL

Els divendres a la tarda fem d'artistes i avui toca acabar de decorar un mural que hem fet molt bonic dedicat a en Guinovart, el nom de la nostra classe. Mireu com ho fem!



Ja el tenim acabat! Us agrada com ha quedat?
                                                         

També estem preparant un mural de l'hivern on hi hem dibuixat molts flocs de neu i ...







Ara només falta enganxar-hi els nostres dibuixos. Ens reconeixeu tan abrigadets?